Ontvangen brief van Spanish Waters Resort

Betreft: Oprichting Stichting Authentiek Jan Sofat / commerciële korte termijn verhuur

Geacht bestuur,

Spanish Water Resort N.V. (hierna: “SWR”) is onlangs benaderd door vertegenwoordigers van de eind 2022 opgerichte stichting Stichting Authentiek Jan Sofat (hierna: “SAJS”). SAJS is blijkens haar statutaire doelomschrijving – onder meer – opgericht ter bestrijding van commerciële exploitatie van (delen van) woningen en appartementen te Jan Sofat, in het bijzonder het verhuren, dan wel anderszins tegen betaling ter beschikking stellen, voor de korte termijn van (delen van) woningen of appartementen.

Het onderwerp commerciële korte termijn verhuur te Jan Sofat is in het verleden regelmatig ter sprake gekomen gedurende diverse algemene ledenvergaderingen van de Buurtvereniging Jan Sofat (hierna: “BVJS”). Het standpunt van SWR in dit kader is ongewijzigd. Wat SWR betreft dienen de kaveleigenaren zich te houden aan de in hun akte van levering opgenomen persoonlijke verplichtingen (van hun eigen ontwikkelingsfase). Commerciële korte termijn verhuur is volgens SWR niet mogelijk op kavels waarin de persoonlijke verplichtingen bepalen dat de koper het perceel “voor geen ander doel mag bestemmen dan voor het daarop hebben en optrekken van een stenen woonhuis”.

Evenmin is commerciële korte termijn verhuur mogelijk op kavels waarvan in de leveringsaktes is opgenomen dat de bestemming bewoning of wonen is en/of waarin is opgenomen dat er een stenen eengezinswoning, of stenen woon- of weekendhuis dient te worden gebouwd/opgetrokken. De BVJS is belast met het toezicht houden op de naleving van de in de akten van leveringen opgenomen gebruik beperkende voorwaarden, aangezien de onderhavige vermeende vergrijpen plaatsvinden binnen reeds geheel door SWR uit ontwikkelde- en uitverkochte fasen.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *